#laInstantània amb Swing UAB

DSC_0418

A #laInstantània d’aquesta setmana us presentem l’Ignasi, estudiant de Física i Matemàtiques i l’Andrea, que cursa el Grau d’Economia a la UAB. Tots dos són excel·lents ballarins i membres fundadors del col·lectiu Swing UAB, que forma part de elDirectori (registre del teixit associatiu de la UAB). No us perdeu què ens expliquen…!

  • Quan i com vàreu començar a participar en el món associatiu i, concretament, amb Swing UAB?

IGNASI:

Fins aquest any no hem engegat el projecte Swing UAB, abans -ni l’Andrea ni jo- havíem participat massa en el món associatiu, no obstant això, la idea ve de temps enrere.

Tot va sorgir arran d’haver tingut l’oportunitat de cursar un Erasmus a Anglaterra. El Swing ja m’agradava però en aquella universitat amb molta tradició associacionista vaig topar-me amb una associació especialitzada en Swing. La meva vivència allà, que en gran part va consistir en col·laborar contínuament amb aquelles persones, em va fer agafar la idea i desitjar que hi hagués quelcom semblant a l’Autònoma quan jo tornés. D’aquí que decidíssim muntar Swing UAB amb la intenció de fer arribar el swing a tota la comunitat.

ANDREA:

Quan l’Ignasi va tornar d’Anglaterra em va proposar a mi, juntament amb altra gent que ell coneixia, que participés i l’ajudés a tirar endavant el projecte, personalment ho vaig trobar molt bona idea i no vaig dubtar en afegir-m’hi.

  • Quanta gent constituïu el col·lectiu?; Com funcioneu internament?

ANDREA:

L’Ignasi i jo som els principals encarregats de tirar endavant el col·lectiu. No obstant això, hi ha quatre membres més que ens ajuden activament, preparant les classes, fent promoció, etc. A part, també hi ha la gent que va venint a classe. Algunes són més constants i d’altres menys, però sempre acostumem a ser unes 10 persones i, a vegades, hem arribat a poder formar 8 parelles (normalment de noi-noia amb opció de canvi).

  • Quin és l’objectiu principal del vostre col·lectiu?

IGNASI:

L’objectiu és que el Swing arribi a molta gent. Tot i que sabem que no a tothom li agrada, tenim el convenciment que és un ball molt atractiu i divertit tant per practicar-lo com per veure’l. Així, totes aquelles persones que  pensin/sentin com nosaltres, o tinguin una mínima curiositat, amb el nostre col·lectiu poden apropar-s’hi, provar-ho.

La nostra intenció és la de fer existir en el temps un grup estable per poder fer balls regularment, i que la gent que estudia a la UAB i no disposa de massa temps, en comptes d’anar a Barcelona pugui venir aquí a aprendre i practicar el ball, amb la intenció, també, de desconnectar una estona.

  • Pròximament, quines activitats/accions teniu previstes?

ANDREA:

Fins ara hem fet diverses actuacions: al pont dels Ferrocarrils, a la Facultat de Dret, a la Plaça Cívica, aquesta última va ser la més important en quant a assistència i expectació, va venir gent que ja en sabia i vam poder fer una exhibició més ampla.

Tanmateix, destaquem el dia 28 d’octubre per la festa de la Facultat de Comunicació i el 5 de novembre, per la festa major de la UAB, on es van mostrar diverses coreografies que portàvem assajant a les classes setmanalment i on es va invitar al públic a participar, com una classe oberta.

Finalment, però, el més rellevant són les classes convencionals que impartim membres del propi grup. Es fan cada dimecres a les 17.00h a la Sala d’Actes i cada dijous a les 14.00h a la Sala d’Assaig 2 de l’Edifici l’Àgora.

  • Em podríeu dir alguns aspectes positius de la vostra experiència associativa i quins altres us agradaria que milloressin?

IGNASI:

(+) Donem classes d’iniciació al Swing per un preu molt simbòlic de 5 euros. Això no s’acostuma a trobar, els cursos a Barcelona o a Sabadell són molt cars. En aquest sentit és una oportunitat real.

(+) El swing és un ball diferent de la resta, és un ball distès que fa que t’ho passis inevitablement bé. Amb altres paraules, un estil que, tot i tenir una tècnica acurada, és informal i permet anar canviat de parella i relacionar-te amb molta gent.

(-) Les classes sempre han de ser acollidores alhora que útils, no s’han de convertir en un lloc d’esbarjo ni tampoc en trobades per repetir passos. Nosaltres no som professors professionals però sabem els passos i els volem compartir creant el millor ambient. Hem de saber transmetre confiança i coneixements de manera equilibrada i simultània.

(-) Es necessita temps, les persones que tirem endavant el col·lectiu hem d’aconseguir arribar a més gent, ja que es fa difícil que aquest sigui conegut per tota la universitat. La promoció sempre ha de ser molt intensiva.

  • Breument, què li diríeu a algú per tal que formés part de SWING UAB?

ANDREA:

El col·lectiu està dirigit a tothom. Tant per la gent que ja sap ballar Swing, com per aquella que no ho ha provat mai. Si ja en saps, tens un grup on anar a ballar i conèixer gent. Si no, tens l’oportunitat de fer-ho. No només mostrem balls i els fem visibles, sinó que permetem que tothom els practiqui i se’ls faci seus. No es tracta únicament de veure, sinó també de fer i saber, així, si veritablement t’agrada.

Per qualsevol cosa ens agradaria que no dubtéssiu en contactar amb nosaltres a través del 650873536 o de la nostra pàgina de Facebook on podreu seguir les notícies més rellevants i donar un cop d’ull a totes les imatges i vídeos de Swing UAB. Us hi estem esperant!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s