EL MUSELL

IMG_20150617_114923L’Associació en defensa dels animals EL MUSELL forma part del Directori de Col·lectius de la UAB i té com a objectiu protegir, cuidar i defensar els animals a través de la sensibilització, la denúncia, i la informació sobre la seva situació, necessitats i drets.

Enguany, en motiu de la Revetlla de San Joan, El Musell du a terme una campanya de sensibilització per tal de recordar que els gossos i els gats són molt sensibles als sons i que la pirotècnia els pot produir atacs de pànic, angoixa i un gran estrès. El Musell fa una crida que tothom sigui responsable amb les seves mascotes així com a respectar la dels demés.

Aquí us deixem amb alguns dels consells a seguir:

1. Treure el gos a passejar abans i sempre lligat -els gossos més obedients poden fugir a causa de l’estrès provocat pels forts sorolls-. Reduirem així també el risc que pugui orinar dins de casa, per la por.

2. Deixar-li un lloc segur dins de casa durant tota la celebració. Recordem que tenir un gos lligat durant aquesta festivitat és un perill ja que voldria fugir i podria escanyar-se.

3. Si s’amaga, no se l’ha de treure ja que li causaríem encara més estrès.

4. És aconsellable tancar les finestres i les cortines. Es pot encendre el televisor o la ràdio (suau) per distreure’l dels sorolls.

5. Ignorar el comportament de por i evitar les carícies per a no reforçar-lo. Procurar que ens vegi i ens senti de tant en tant. Actuar de forma natural. Recompensar quan estigui tranquil amb una carícia.

6. Ser comprensiu i no castigar-lo. Si no, pensarà que està fent alguna cosa malament i tindrà més por. És un efecte de l’estrès que l’animal no és capaç de controlar.

7. Consultar el veterinari amb antelació per si fos necessari administrar un sedant per a relaxar-lo.

8. Assegurar-se que té el microxip i la xapa identificativa. Així, si s’escapa (surten corren per buscar refugi al interpretar el soroll com una amenaça) i es perd podrà ser retornat.

9. OCELLS, TORTUGUES, HÀMSTERS, CONILLS, FURES, etc. També es poden estressar, no deixar-los fora.

10. Els CAVALLS també haurien d’estar dins dels estables i amb la porta tancada perquè no vegin els focs.

11. No ens oblidem de la FAUNA SALVATGE. Evitem els parcs.

Si voleu trobar més informació i/o formar-hi part, no dubtis en seguir-los al seu Blog i Facebook o contactar-hi a través de elmusell@yahoo.es o trucant al 637759459!!

Leave a Reply