NAQBA Palestina de la mà de BDS

11196241_941641335868170_2478555895095271387_n“Boicot, Desinversions i Sancions” (BDS) de la UAB són un col·lectiu format per membres de la comunitat universitària. Es presenten com les persones que impulsen una campanya global que té per objectiu emprendre accions contra l’Estat d’Israel des de l’àmbit acadèmic i cultural, buscant el compliment del dret internacional i els drets del poble palestí.

“En un primer moment el moviment BDS va ser iniciat per la societat civil palestina el 2005 i està coordinat pel Comitè Nacional Palestí BDS de Barcelona”.

La crida passa per dur a terme accions que obliguin a l’Estat d’Israel a assumir les seves obligacions d’acord amb el dret internacional i que portin al poble palestí a aconseguir la seva Llibertat:

1) Finalitzar l’ocupació i la colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967 i destruir el Mur; 2) Reconèixer els drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel per a una total igualtat; 3) Respectar, protegir i promoure el dret dels refugiats palestins de tornar a les seves cases i propietats tal i com estableix la resolució 194 de les Nacions Unides.

Hem de destacar l’acte que es va dur a terme el passat 13 de maig “Naqba Palestina” a la UAB, on un munt d’activitats com una simulació de Check-Point, el concert “Intentex” (Hip-hop), un dinar Solidari a preus populars, el recital “Paulalba” (Poetessa), el concert “Jebli” (Hip-Hop) i el concert “Lágrimas de Sangre” (Rap combatiu), entre d’altres, es van desenvolupar amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar sobre aquest dia tràgic que va patir el poble palestí ja fa més de 50 anys.

“Els assassinats, la crueltat i la brutalitat d’Israel van acabar amb la vida de milers de palestins i palestines i l’expulsió sistemàtica de les persones que habitaven les seves terres. L’objectiu racista que hi ha al darrera és crear, amb tot aquell territori adquirit de forma il·legal, el futur estat jueu, i per fer-ho ocupen, massacren, expulsen i arrasen el poble palestí.”

Si vols més informació sobre el BDS UAB no dubtis en posar-t’hi en contacte a través del seu correu electrònic bds.uab@gmail.com o seguir-los per Facebook!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s