EST(R)AT CRÍTIC

ARQUEO2

Aquesta setmana us volem acostar el “Col·lectiu d’Estudiants d’Arqueologia de la UAB”, una associació sense ànim de lucre plantejada com a plataforma d’intercomunicació tant entre estudiants d’arqueologia de la universitat, com entre la resta de la comunitat arqueològica internacional.

El Col·lectiu, també conegut amb el nom d’Estrat Jove, destaca entre d’altres coses per la seva revista actual Estrat Crític, una publicació d’estudiants que pretén millorar la situació monopòlica en la creació y difusió de coneixement. La revista esdevé, doncs, una eina necessària per a impulsar una forma diferent d’encarar la ciència, i, en particular, l’arqueologia, més oberta, social i participativa. Alhora, emmarca al col·lectiu sota un paraigua ample de lluita estudiantil davant les dures problemàtiques que caracteritzen la societat actual.

Recentment Estrat Crític ha obert el període de rebuda d’articles per al nou número de la revista, Estrat Crític 9.

És per aquest motiu que fan una crida a tothom interessat i interessada (estudiants de grau, llicenciatura, màster o doctorands) a publicar articles a la seva revista. La data límit per al lliurament dels articles és el 30 de març de 2015, que s’hauran de fer arribar a estrat.jove@gmail.com.

Si donem un cop d’ull a l’estructura interna de la revista veurem que no adopta el format convencional de la majoria de revistes científiques, donant espai, així, al sentit crític que la caracteritza:

  • Articles científics, apartat pels articles que exposin qualsevol tipus d’investigació de temes actuals.
  • Articles de crítica, secció en què s’exposen visions de crítica social, de la disciplina o del seu estudi.
  • L’apartat de dossiers, dedicat als resums i exposicions de diversos mètodes i tècniques d’arqueologia, per facilitar una formació metodològica bàsica de la disciplina.
  • L’apartat de ressenyes, l’última secció de la revista.

Si voleu participar no dubteu en posar-vos-hi en contacte per correu electrònic per tal que us enviïn les Bases Completes de Participació! També podeu seguir-los a Facebook i Twitter.  Qualsevol col·laboració o aportació, petites i grans, que ajudin al col·lectiu a assolir els objectius marcats serà benvinguda!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s