Més enllà de les paraules, les imatges i els pensaments

medit

Avui us parlarem del “Grup de Meditació Cristiana”, un col·lectiu de la UAB que ofereix un espai de contemplació i silenci a la comunitat universitària per a qui cerca compartir una consciència espiritual centrada en la meditació.

Segons les persones que formen part del “Grup de Meditació Cristiana”, la meditació és un “patrimoni de la humanitat, una pràctica mil·lenària present en totes les grans tradicions de saviesa. A través del silenciament, l’atenció plena i el despreniment de tot tipus d’imatges, paraules i pensaments, la meditació cultiva la qualitat humana, cada cop més necessària per a sostenir la complexitat de les nostres vides en les societats dinàmiques d’avui dia.”

El 10 de març de 2015, el “Grup de Meditació Cristiana” durà a terme una xerrada d’introducció a la meditació i a la seva pràctica en la tradició cristiana. Aquesta es realitzarà a les 13.30 h a la Sala 3 del Centre de Recursos per a Col·lectius, situat a la Plaça Cívica (al costat de la Farmàcia).

A més d’aquesta xerrada d’introducció, cada dimarts a les 13.30 h, el col·lectiu ofereix un espai ecumènic de silenci, obert, com sempre, a tota la comunitat universitària. Afirmen que el seu objectiu principal és el de “comunicar i nodrir la meditació com ens fou transmesa a través de les ensenyances del monjo benedictí irlandès John Main, en la tradició cristiana i amb l’esperit de servir la unitat de tot.”

El grup es nodreix de l’experiència de la Comunitat Mundial per a la Meditació Cristiana, una comunitat contemplativa i ecumènica present a més de cent països del món, i que té l’esperit de servir la unitat universal a través del diàleg amb les diverses confessions cristianes i amb les altres tradicions de saviesa, tant religioses com laiques, des de l’aprofundiment de la pròpia vivència espiritual com a cristians i cristianes.

Si teniu cap dubte o voleu saber-ne més, podreu resoldre-ho a la mateixa reunió del dia 10 o bé enviar-los un missatge al correu electrònic!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s