Del futur que esdevé present

tecno_UAB

Impressora3dEn aquesta ocasió volem parlar-vos del col·lectiu d’estudiants “Tecno UAB”. L’associació, que neix de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, té com a objectiu el desenvolupament de projectes que fomentin la investigació, l’aprenentatge i l’ús de les noves tecnologies.

Entre d’altres, des de “Tecno UAB” han estat treballant amb tecnologies de desenvolupament web, implementant software d’Intel·ligència Artificial i desenvolupant aplicacions pel conegut dispositiu Google Glass. En concret, però, ens interessa destacar-vos la seva feina en relació a l’elaboració i la implementació d’una impressora 3D, model Prusa i3.

Ens expliquen que la impressora 3D és una màquina capaç de realitzar impressions de dissenys en 3D, creant peces o maquetes volumètriques a partir de models elaborats mitjançant ordinadors. Aquesta, sorgeix de la idea de convertir els arxius 2D en prototips reals o 3D.

Les impressores 3D normalment utilitzen diversos polímers com a material d’impressió. Però, què són els polímers? Els polímers són grans cadenes, unió de moltes molècules petites, els monòmers, formades bàsicament per estructures de carbó que es consideren compostos orgànics.

“Els polímers són fantàstics”, afirmen, ja que són naturals i es poden sintetitzar des del laboratori. És a dir, amb els polímers “podem copiar la natura i reinventar-la”.

Durant les darreres setmanes, l’equip de “Tecno UAB” ha estat acabant el disseny físic de la impressora i esperen finalitzar-la en pocs dies, per a tenir-la acabada per la #MEMEnginy15, la festa de l’Escola d’Enginyeria, que es celebrarà el proper 29 d’abril. Així també, mostren el desig explícit que sigui un projecte útil per a tota la comunitat universitària.

Si voleu trobar més informació sobre “Tecno UAB” i els seus projectes, no dubteu en cercar-los al Facebook i Twitter. També disposen d’un web i, per descomptat, no tindran inconvenient en respondre als vostres dubtes i interessos per correu electrònic!

Leave a Reply