Entre l’exòtic i el salvatge

fotocurs

El col·lectiu d’estudiants AVAFES és una associació destinada a l’atenció de la fauna exòtica i salvatge. Va ser creada l’any 1989 per un petit grup d’estudiants de veterinària de la UAB. Com bé expliquen al seu blog, acostumaven a relacionar-se amb “gossos rabiosos, gats amb síndrome urèmica, vaques boges, porcs amb pesta…”, un dia, però, se’ls va passar pel cap preguntar-se si altres animals de tipus més salvatge com els dofins, els óssos, les iguanes, els lloros o infinitud d’espècies exòtiques, també presentaven aquesta mena de patologies. La resposta -per sort o per desgràcia- va ser afirmativa.

I així va ser com, a poc a poc, des de la base, la il·lusió i la força dels vincles, un grup d’amigues i amics va constituir AVAFES. La xarxa de l’associació es va estendre per les facultats de veterinària d’arreu d’Espanya. El nombre de sòcies i socis i simpatitzants en aquesta disciplina va augmentar considerablement.
Actualment, AVAFES segueix amb l’objectiu de divulgar, compartir i ampliar els coneixements de la veterinària d’animals exòtics i salvatges. És per això que durant els propers 27, 28 i 29 de març tenen preparat un nou curs sobre ornitologia i patologia d’aus. Interessant, no ho trobes?

El programa que ofereixen és complet i, certament, exòtic.
– Taxonomia de les aus
– Comunicació de les aus: els cants
– Com s’identifiquen les aus? Siluetes i vols
– Implicacions de l’anatomia en la pràctica veterinària i radiologia d’aus
– Patologia d’aus
– Clínica d’aus
– Les aus i l’activitat humana: el conflicte
– Eines de l’ornitòleg: prismàtics i guies de camp
– Aplicació de les noves tecnologies en el seguiment de les aus
– Aus de ciutat, jardins i boscos
– Aus de zones humides, costes i maresmes
– Aus rapinyaires
– Introducció a l’anellament científic
– Etologia de les aus: aparellament, tipus de nius i migració
– Ocells, ectoparàsits i patògens, un exemple de coevolució
– Principals paràsits de les aus salvatges
– Les aus salvatges com a transmissores de malalties entre continents
– Sortida de camp pel Campus de la UAB

A més, teniu la possibilitat de convalidar el curs per 1,5 crèdits de lliure elecció. El preu és de 35 € per a socis i 45 € per a no socis. Inscriu-te ara que encara hi ets a temps!
Si necessites més informació, pots escriure’ls un correu electrònic, o bé cercar-los al web, al Facebook o al Twitter.

Leave a Reply