Pintada col·lectiva, en el Dia Internacional en contra la LGTBIfòbia

Ahir 17 de maig, en commemoració al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, es va realitzar una pintada col·lectiva de la bandera LGTB a càrrec de l’Observatori per a la Igualtat i Dinamització Comunitària. L’activitat va tenir lloc entre les 12 h i les 15 h a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

La pintada col·lectiva va ser tot un èxit, es va realitzar a les escales de la Plaça Cívica i estava oberta a tot el públic, tothom qui volgués podia participar en la dinàmica. Es van pintar els esglaons que es dirigeixen cap a l’Edifici Àgora creant la bandera LGTB per demostrar una vegada més el compromís de la Universitat Autònoma de Barcelona en contra qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual dins l’àmbit universitari i envers la defensa de les igualtats del col·lectiu LGTBI.

Seguidament a les 13 h, després de la pintada col·lectiva, es va llegir un manifest realitzat per Sin Vergüenza (SinVer), entitat representant del col·lectiu LGTBI a la UAB, aquest va ser presentat prèviament per la Vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno.

En el manifest es va fer referencia a la despatologització de l’homosexualitat que va ser aprobada per l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) al 17 de maig de fa 28 anys, convertint aquesta data en el Dia Internacional en contra la LGTBIfòbia. No obstant, també es va parlar de la multitud de casos de persones que han sigut i estan sent discriminades per la seva orientació sexual i per tant, el llarg recorregut que encara s’ha de transitar per tal d’aconseguir l’erradicació total d’aquest tipus de conductes transfòbiques que es duen a terme en el conjunt de la societat.

Així doncs, l’acte commemoratiu del dia d’ahir va ser una clara manera de celebrar el Dia Internacional en contra la LGTBIfòbia i demostrar el compromís per seguir lluitant a favor de la igualtat i la no-discriminació del col·lectiu LGTBI a l’àmbit universitari.

A continuació us deixem un recull de fotografies i el link del facebook on podeu escoltar tot el manifest realitzat per commemorar la diada.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s